• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Виховна робота

Громадянське виховання/Files/images/SAM_7480.JPG

Громадянська освіта в Підлісненському НВК здійснюється комплексно через навчальний процес, позакласну роботу, а також роботу органів учнівського самоврядування, з метою досягти усвідомлення кожним учнем своєї громадянськості, приналежності до суспільного життя в Україні.

Громадянські якості формуються в процесі безпосередньої участі дітей у виховних заходах, які носять різноманітний характер: це бесіди, диспути, зустрічі, тематичні конференції, участь у пошуково-дослідницькій роботі, екскурсії та інше.

Національно-патріотичне виховання/Files/images/vihovn_zahodi/IMG_3027.jpg

Національно-патріотичне виховання в Підлісненському НВК має системний характер і займає значне місце. Традиції українського народу, його звичаї, культура в нашій школі не лише теоретично вивчаються, а й практично втілюються.

Так, у всіх класах є обов'язковими виховні години, на яких вивчаються символи, обереги України, основні закони нашої держави.

Особливо велику роботу проводить шкільний музей історії села, яким керує вчитель історії Варламова І.М. Музей створено в 1990 році. Він є діючим центром національного виховання учнів. Тут зібрано багато матеріалів, які використовуються під час проведення виховних заходів у класах.

Морально-етичне виховання

/Files/images/tolerantnst/SAM_7329.JPGКультура поведінки - одна із необхідних рис сучасної людини. Морально-етичне виховання в Підлісненському НВК здійснюється в процесі безпосередньої участі учнів у виховних заходах, як класних, так і позакласних, шкільних.

Практикуємо проведення годин етики, Тижнів толерантності, та ін.

Художньо-естетичне виховання/Files/images/IMG_7707.JPG

Художньо-естетичне виховання здійснюється через проведення виховних заходів, що сприяють розвитку смаків, художніх уподобань дітей.

Фізичне виховання та оздоровлення учнів/Files/images/SAM_7527.JPG

Фізичне вдосконалення й виховання потреби здорового способу життя - один із пріоритетних напрямків діяльності Підлісннському НВК . У школі практикується обов'язкове проведення фізкультпауз, аромотерапії, годин здоров’я , проводяться спортивні свята, ігри, змагання.

Превентивне виховання

Система правового виховання в Підлісненському НВК базується на правових актах і документах, таких як Конституція України, Конвенція про права дитини, Декларація прав дитини, Кодекс про шлюб та сім'ю, Закон України "Про охорону дитинства", Указ Президента України "Про Національну програму правової освіти населення" та ін., і включає правоосвітню роботу та роботу по попередженню правопорушень. Правоосвітня робота здійснюється під час уроків та в позаурочний час і охоплює як учнів, так і їхніх батьків, а також учителів. Для учнів 9-го класу читається курс "Правознавство. практичний курс"та для учнів 10-го класу курс "Правознавство". Постійно функціонує тематична виставка правової літератури в шкільній бібліотеці. Освітня робота учнів здійснюється також і в позаурочний час через ряд позакласних та позашкільних заходів. Ефективною формою роботи, що є традицією, стало проведення Місячників, Тижнів правових знань у школі. У рамках Місячника правових знань проводиться цілий ряд заходів, таких як бесіди "Ми і право", виховні години "Наші права й обов'язки", конкурси творів, рефератів на правову тематику, вікторини, правові брейн-ринги.

Екологічне виховання/Files/images/uchnvske_lsnitstvo/7.jpg

Екологічне виховання учнів - необхідна умова виховання громадян України. У школі постійно проводяться заходи, що сприяють вихованню бережливого ставлення до довкілля. Активно працює учнівське лісництво. Проведено акції "Ліси для нащадків", "До чистих джерел", "Годівничка". Учні нашого НВК є постіними призерами обласних екологічних конкурсів.

Родинно-сімейне виховання

Робота з сім'єю та сімейне виховання здійснюється через діяльність шкільної ради, загально шкільного батьківського комітету. Батьки є учасниками всіх шкільних свят, позакласних заходів.

Кiлькiсть переглядiв: 1523

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Липень 2019 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031